Parvomai.net: Не се опитвайте да ни манипулирате

На редакционната поща на parvomai.net беше получено писмо със следното съдържание:

„Драга редакция, искам да подам сигнал и много Ви моля, да го проверите и отразите във Вашия всекидневник. Д-р **********, общо практикуващ лекар в МБАЛ-Първомай, от днес 08.02.2016 г. не дава направления на свойте пациенти под предлог, че нямала такива. След направена справка с РЗОК-Пловдив се оказва, че ако са свършили направленията на въпросната лекарка, тя не е направила заявление в РЗОК за отпускане на допълнителни, а има възможност да и се отпуснат. Днес е едва осма дата от месеца и е чудно от нейните хиляди пациенти, на колко от тях тя ще попречи да потърсят професионално лечение за заболяванията си? Такова ли трябва да е отношението на лекар към пациент, към тези които ти са гласували доверие и които ти докарват добро месечно възнаграждение.“


В писмото има фактически грешки – общопрактикуващите лекари не работят в МБАЛ, а в Медицинските центрове и те не са ДЛЪЖНИ да дават, а преценяват дали пациентът има нужда да получи направление. По-лошото е, че сигналът се оказа с фалшив подател, от фалшив имейл и несъществуващ телефонен номер.

Занимаваме Ви, Вас – нашите читатели с това писмо, защото искаме да знаете, че четем внимателно всичко, което ни изпращате. И се доверяваме само когато можем да научим гледната точка и на двете страни. Некоректно е да обвиниш някого и да не можеш да застанеш зад думите си. Не сме длъжни да посочваме източника, но сме длъжни да знаем, че той съществува. 

Уверяваме ви, че правим всичко възможно, за да помогнем. Много пъти се е случвало да решим читателски проблем без това да е отразено на сайта. Но това не е единствен случай, при който сме въведени в заблуда. Затова внимаваме, за да не станем жертва на нечие злобно, непочтено поведение и манипулация.

Parvomai.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини