ГЕРБ хвърли срамно петно върху Първомай

Кого очерниха и кого уплашиха господата от ГЕРБ

Огромен скандал разтресе нашия малък и спокоен град. Преди дни показно и брутално беше арестуван шефът на полицията и още няколко служители, с обвинения за прикриване на престъпления и куп още скалъпени обвинения, зад които ясно прозират политическите амбиции на ГЕРБ.

Първомайските полицаи бяха обвинени, че са престъпници, защото в свободното си време се занимавали със земеделие, дърводелство и друга частна дейност. Градът ни беше наречен „град на феодали”. Пред цяла България се лепна срамното петно, че хората, които живеят, работят и правят бизнес в Първомай са престъпници.

Да, има бизнесмени, които имат интереси и влияние в управлението в града.

Да, има полицаи, които в свободното си време с честен труд помагат на семействата си като отглеждат домати,чушки или се занимават с някаква дребна частна работа, за да „изкарат някой лев”, както казват в нашия край. Но да впрегнеш тежката държавна машина, МВР, прокуратура и един куп слугинажни журналисти, обслужващи ГЕРБ, за да съсипеш един полицейски началник на малък град, да кажеш, че 80% от работещите в полицията в града са нарушители на закона, това е безочливо.

Обвиненията се доказват в съда и после може да се говори за престъпления, преди това има само съмнения.

Тези жалки напъни на ГЕРБ - Първомай да се вкопчат с лапи Общината, да я овладеят както те си знаят, за да вдигнат избелялото синьо знаме върху кметството, е знак че те няма да се спрат пред нищо. Затова ли беше обезглавена полицията и беше сплашено населението, за да може спокойно гербаджийската машина за правене на избори по Байганьовски да заработи спокойно?!

За времето на управление на държавата с почти цял мандат от три години и половина, и сега отново управляващи, вече година и половина ГЕРБ не са допринесли с нищо полезно за община Първомай. Нито великият има вожд Б.Б., нито местната случайна депутатка, могат да се похвалят, че има направено нещо от тях в града или селата. Но пък герберите знаят да въртят интриги, да слухтят и клеветят, да провалят нещо готово само и само, защото някой друг го прави. За пример ще дам как в едно село в общината един кандидат-кмет е поискал да изгради автобусна спирка за съселяните си и е започнал строителството й, а в същия ден с огромен скандал и разправии местната депутатка и хора на ГЕРБ са спрели това строителство.

Да, местните избори са важни за ГЕРБ. Мирише им на власт. Сънуват я.

Готови са по всички начини да драпат към нея. Но…. дали хората, ще им гласуват доверие е друг въпрос.

Обикновените хора, които всеки ден се трудят и с ниските си заплати се опитват да издържат семейства, да изучат децата си, пенсионерите, които броят стотинките и правят разчет на мизерните си пенсии, за да има за лекарства, за плащане на сметки на ток, вода и чак накрая, ако остане, да има нещо за ядене, младежите в Първомай, които завършили образование, са или безработни, или работят ниско платена работа, ромите, които живеят в махали, потънали в кал, безработни, бедни и озлобени към държавата – те ще подкрепят ли ГЕРБ? КОЙ? Кой, господа от ГЕРБ ще ви подкрепи?! И за какво ще ви подкрепи?!

Вие ли сте алтернативата? Скоро чухме от вашия кандидат-кмет, че имало „олигархия”? Кой е олигархията? Чий кандидат за кмет има триетажни сгради в центъра на града? Чий кандидат за кмет е съдружник в бизнеса с оня, когото нарича олигарх? Вашия кандидат-кмет олигарх ли е, щом е съдружник във фирми с „олигарх”? Всичко написано щеше да звучи смешно и предизборно комично, ако ставаше в нормална обстановка. Но атмосферата в Първомай остава потискаща. С вашите акции за сплашване и очерняне, с желанието ви не честно, а по втория начин да се наместите в общината, вие доказахте едно: не сте вие алтернативата, не сте вие тези, които ще направят промяната в Общината. Вие сте част от проблема на Първомай. Не се хабете да очерняте и плюете! Първомайци очакват новата визия на града и селата и прозрачно, честно и достойно управление.

И накрая – ДА, ПРОМЯНА ще има в Първомай, но тя ще стане с млади и нормални хора, а не с хора извъртяли няколко партии, тръгнали от Комсомола, минали през СДС и сега удобно приютили се в скута на ГЕРБ, очакващи да ги облее народната любов.

Хората искат ПРОМЯНА, но не с вас. Вие сте от миналото на Първомай.

Първомай има бъдеще само с млади и чисти хора.

Първомайски вестник

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини