Кандидатът на БСП е убеден, че ще го подкрепят разумните

Николай Митков е роден на 11.07.1973 г. Има висше образование. Завършил е УНСС София, специалност Стопанско управление и администрация, степен  - Магистър. Трудовият си стаж започва като продавач-консултант в малка фирма, след това е касиер и помощник управител на бензиностанция.  В Областно пътно управление работи като заместник директор. В голяма пътно-строителна фирма няколко години заема поста на началник отдел.  В  момента е заместник кмет в община Първомай. Женен е, има две дъщери.

Като кандидат на БСП не се ли притеснявате, че може да понесете негативите на последното управление на Вашата партия?

Местните избори са различни от парламентарните. Тук, на местно ниво, са важни личностите. Първомайци  трябва да припознаят кандидата , който ще   прави  добрата политика за града и  за хората. На местни избори моята партия е Първомай, хората в града очакват  промяна  и  аз им обещавам  добро управление.

А за политиката в национален план, за която ме питате – да, ако е имало грешки, те са платени със съответната цена от БСП,  но считам, че от негативи трябва да се притеснява кандидатът на ГЕРБ, чиято партия е управляваща в момента. Всички сме свидетели какво се случва в държавата. Вместо да се говори и работи за държавни интереси и приоритети, управляващите замениха грижата за българските граждани със сервилничене пред европейските институции в такава  степен, че изненадват даже и тези, пред които се подлагат. Селското ни стопанство произвежда скъпа продукция, защото управляващите не се  замислят да създават условия за субсидирането му и превръщането му в конкурентно способен отрасъл. За социална политика, здравеопазване и образование можем да си говорим само в пожелателен тон, защото всичко, което предишното управление започна и само за година и половина бе осезателно почувствано от всички граждани, е популистки стопирано и гръмко се говори за реформи, които така и не се случват или по-точно реформите са антисоциални античовешки. Нека някой ме обори в това ми твърдение.

Очаквате ли подкрепа от други партии. "Лявото" в Първомай е доста разпокъсано между БСП и настоящият кмет, а се появиха и други социални партии - АБВ, Движение 21...

Очаквам подкрепа от всички разумни хора, без значение от коя партия са – лява или дясна. Аз протягам ръка на всички жители на първомайско, които осъзнават, че общината има нужда от промяна, от нов облик, от развитие. Разчитам на подкрепата на всички хора, които искат благоденствие в Първомай, на всички, които искат едно прозрачно, честно и достойно управление на града и селата в общината. Разчитам на хора от различни възрастови и  социални групи. На работещите, които очакват по-добра среда за работа и по-високо заплащане на труда им. На младите първомайци, които искат да живеят и работят тук, но трудно намират реализация. На пенсионерите, които изнемогват с ниските пенсии, а изнесоха тежестта  в трудните години на преход. На хората от малцинствата, на които с всеки изминал ден живота им става по- труден.  Не на последно място, разбира се, на хората, които правят бизнес в града и общината  и разкриват работни места -  в нашата община има много предприемчиви и успели хора, занимаващи се със земеделие, отглеждащи пшеница, тютюн, зеленчуци, лозя, овошки, има малки фабрики от леката и преработващата промишленост и всякакви услуги. Тази тяхна подкрепа ми е важна. Един кмет не е ли подал еднакво ръка на хората на наемния труд и на бизнеса, той не е успешен. Убеден съм, че всички ние заслужаваме по-добър живот, повече работни места, по-добро бъдеще за децата ни, повече грижи за възрастните, по-добри социални услуги за нуждаещите се.

Вие сте част от настоящото управление. Как ще убедите избирателите, че сядайки в кметския стол ще промените модела на предшественика си към по-добро?

Моят принос за хората от общината исках да дам като заместник кмет, но се оказа, че политики на местно ниво, мога да осъществя само, ако бъда в качеството на кмет на община Първомай, подкрепен от солидно мнозинство в общинския съвет. Чака ни огромна работа, не се страхувам, предизвикателствата ме привличат. Знам къде сме, знам какво мога, имам ясни цели за развитието на общината и ще работя за постигането им с дисциплина и добра организация. Всичко на този свят е работа - и здравето, и бизнесът, и приятелството. Нужни са можещи хора. Има ги в Първомай -  не е нужно да ги търсим от другаде.

 Циганските тържества, движението и паркирането в централна градска част, автомобилите в пешеходната зона, незаконните сметища - с какъв механизъм ще преодолеете тези проблеми?

В моята управленска практика винаги съм се ръководил от дълбокото си убеждение, че силното управление се гради чрез диалог, спазване на правилата и търсене на правилно решение за дадения проблем . В тази връзка, аз съм си поставил за цел да провокирам реален диалог хората, с местните общности. Заедно да преценим какво е най-добро за нашия живот в общината – дали искаме спокойно да се разхождаме в центъра на Първомай или да ни е удобно да си паркираме автомобилите на крачка от заведенията и магазините, дали искаме да ни е чисто и подредено или ни е все едно в каква заобикаляща среда ще живеем и т.н. Решение на проблема с т.н. от вас цигански сватби има разбира се. Има общински терени в края на града, където може да се изгради площадка и там хората от малцинствата да могат спокойно да празнуват. За незаконните сметища мисля, че ще съм безкомпромисен. Замърсяването на района около града и селата е недопустимо. Има закони и регламенти, който е нужно да се научим да ги спазваме. Разбира се съдействие към всеки човек потърсил помощ ще има, но съгласно законите и правилата.

Ако имате 1 час, в който да сте действащ кмет каква заповед ще подпишете?

 Много неща трябва да се променят, затова една заповед ще е твърде малко, но ако трябва наистина да е една  заповедта, тя ще е веднага  да се изготви  регистър на всички улици и тротоари, които се нуждаят от незабавен  ремонт, за да видим какви средства ще са нужни и къде общината може сама да извърши ремонтите и къде трябва да кандидатства по европейски програми.  Проблемът с лошата улична мрежа е огромен и незабавно трябва да се търси решение - както за града, така за двата квартала и разбира се за селата  в общината. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини