Градският парк се превърна в детско автоградче

    Градският парк в Първомай в събота се превърна в детско автоградче. По алеите се появиха знаци, около паметника на антифашистите се оформи кръгово движение, а регулировчик даваше сигнали за преминаване на велосипедисти със стартови номера. Картинката беше част от 34 Национален шампионат по приложно колоездене, което за втори път се провежда в Първомай.

    Автоградчето в Първомай е уникално, защото не е създадено върху специална площадка, а за целта са използвани алеите на парка. Децата от различните отбори трябваше не просто да управляват своите велосипеди, а и да покажат познаване на правилата за движение и знаците, които го регулират. Всеки от колоездачите трябваше да премине през определени точки и да получи подпис от съдията върху своята карта.

    Кръгът от републиканското състезание продължи с решаване на листовки и казуси. На следващия ден децата показаха и майсторско управление на велосипед, преминавайки през специално техническо трасе.

    Доволен от организацията остана Председателят на Националното движение по майсторско управление на велосипед Светослав Кръстев. Той благодари на организаторите – Община Първомай, кмета Ангел Папазов и партньорите от ОУ „С.св. Кирил и Методий“. Неговата препоръка е училищният отбор, воден от Минко Павлов да прерасне в общински, за да се масовизира майсторското управление и да стане достъпно до повече деца.

    Ползата от това ще бъде едни по-подготвени и по-дисциплинирани в бъдеще шофьори.

    С трето място в състезанието завърши Йордана Тошева от първомйския отбор. Шести при момчетата и момчетата са Росица Иванова и Дани Костадинов.

    След приключване на Националното състезание ще бъде определен разширеният Национален отбор за участие в Европейското състезание за приложно колоездене.  

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини