6 съвета как да отгледате дете с приключенски дух

Да живееш живот пълнен с приключения не означава да пътуваш непрекъснато до екзотични места. Тове е нещо, което правим рядко, но и така можем да изпъстрим живота си с доза приклчения. Един от най-важните аспекти е да възпитаме у децата си любов към дейностите на открито, природата и животните. Ето как може да постигнете това:

1. Игра навън

Сигурно често сте чували, че днешните деца не играят достъчно навън. Играта на открито носи много ползи, една от които е укрепване на здравето. Но тя е и приключение ! Без значение дали си играете в задния двор или парка, може да отидете на лов за бръмбари, да се опитате да откриете, колкото се може повече растения или да превърнете събирането на отпадъци за рециклиране в игра.

Ако оставите детето си да си играе всеки ден навън, ще видите промяната в него много бързо. Нека то изследва, учи и преживява приключения, които ще го направят по-щастливо.

2. Разходки сред природата

Те са една крачка напред, в сравнение с играта навън. Едва ли има по-голямо приключение от това да изследваш гората или други природни местообитания в цялата им красота и величие. Може да събирате камъни или да записвате всички животински следи, на които попаднете.

3. Станете младши откриватели

Чували ли сте някога за Junior Explorers ? Това е забавен сайт с регистрация, създаден за деца. Всеки месец от сайта ви изпращат комлект свързан с определена мисия - забавни неща за колекциониране и информация за животни. Всеки комплект е свързан с определено местообитание и животните в него. След това се отправяте на онлайн мисия и играете игра, която е свързана с изпратения ви комплект. Децата се чувстват така, все едно са на истинска мисия.

Комплектът и онлайн компонентите са забавни и образователни в същото време. При една от мисиите децата са се отправили към Арктика, за да спасяват полярните мечки. Изпратения комплект е съдържал гривна, 2 малки играчки животни, 4 картички и информация за животните.
Най-страхотното в случая е, че освен че децата учат нови неща, те помагат и за опазването на природата и видовете. Децата печелят точки във всяка мисия, а Junior Explorers превръща тези точки в реални пари, които се използват за опазването на околната среда.

4. Геокешинг

Чували ли сте за геокешинг /geo-caching/ ? Не ? Е днес ви предстои да се запознаете с него. Това е съвременен вариант на откриване на съкровища, при който може да се включи цялото семейство. Стотици хиляди хора по света скриват предмети на места наречени кешове. Може да си свалите геокешинг приложението и да го изплозвате като компас, който ще ви ориентира къде се намират кешовете. Често може да вземете това, което сте открили в кеша, но в замяна трябва да оставите друго на подобна стойност за следващия човек.

5. Зоопарк или аквариум

Това са страхотни места, но които може да научите много за животните по света, за застрашените видове, опазването им, местообитанията и други полезни неща.

6. Бъдете спонтанни

Дори и да сте някой, който обича да планира месеци и дори години напред и да харесвате рутината, пак може да бъдете спонтанен. Дори малките неща направени спонтанно могат да внесат забавление във вашия или на детето ви живот.

Решете в последната минута да отидете в парка или на басейн. Изяжте закуската си на вечеря. Хапнете първо десерта. Вземете си почивен ден и го прекарайте със семейството си, качете с в колата и карайте без да имате крайна дестинация като спирате да разглеждате нещата, които ви се сторят интересни. Идете на непланиран пикник.

Това са само част от нещата, които могат да внесат повече приключение в живота ви.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини