Facebook ще ни връща в миналото всеки ден

Нова функция във Facebook ще позволи на потребителите да погледнат в миналото си, съобщиха от компанията на Марк Зукърбърг. On This Day (На този ден) ще отговори на носталгичните чувства на посетителите на най-голямата социална мрежа.

Функцията ще помества информация от миналото в хрониката на потребителя. Това могат да бъдат статуси, снимки и друга информация, публикана на същия ден през минали години.

Разработчиците на On This Day явно са вдъхновени от успеха на Timehop – външно приложение със сходна функционалност, което бързо стана популярно сред потребителите на големите социални мрежи.

Facebook твърди, че не възнамерява да монетизира новата услуга и неохотно я сравнява с подобни приложения от външни разработчици. Компанията е разработила специален алгоритъм, призван да защити потребителите от неприятни спомени.

Така например, On This Day ще ограничава информацията, в която се споменават бивши интимни партньори или починали приятели. Facebook обещава новата функция да стане достъпна за потребителите по целия свят в близките дни.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини