Деца с увреждания ще готвят в ателие по готварство в Момчилград

В Дневния център за деца с увреждания "Дъга" в Момчилград ще бъде открито ателие по готварство. Новата придобивка ще даде възможност на децата да придобият полезни умения и трудови навици, да разширят познанията си за околния свят и подобрят своята социална комуникация. Същевременно чрез придобитите практични умения те ще намерят реализация на пазара на труда, а хората с увреждания ще получат подкрепа в своите социални контакти.

Посетителите на центъра ще придобият домакински умения под формата на игра. Те ще бъдат под прякото ръководство на трудотерапевт и социален работник. От друга страна този вид трудотерапията в дневните центрове води до подобряване на физическото и емоционално състояние на децата с увреждания. Повлиява успешното протичане на корекционно-възстановителни и възпитателени процеси, подпомага за положителното развитие в емоционално-волевата сфера, фината моторика, концентрацията и задържане на вниманието.

Ателието по готварство е факт благодарение на търговска верига "Технополис", която ежегодно дарява социалния дом в Момчилград. Дарението на кухненски пособия е второ поред за годината. Официалното откриване на ателието по готварство за деца с увреждания ще стане в присъствието на кмета на община Момчилград Акиф Акиф, и на представители на търговската верига "Технополис".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини