Ето колко полезна е морската сол

Натуралната морска сол е здравословна и има  лечебни свойства. Тази сол съдържа повече от 80 съставки, които имат  положително въздействие върху здравето, кожата и косата.

Морската сол има алкално действие, което помага за баланса на нивото на  киселините в организма. Така се елиминира рискът от фатални болести. Тя  помага за укрепването на имунната система, която по-лесно може да се  пребори с различни заболявания като грип и алергии.

Морската сол има оказва влияние и на сърдечно-съдовата система. Учените  са доказали, че редовната консумация на сол, разтворена във вода може  значително да намали нивото на лошия холестерол в тялото. Солта също  така контролира кръвното налягане и нормализира неправилното  функциониране на сърцето.

Метаболитните нарушения като диабет могат успешно да се лекуват с морска  дол, тъй като тя помага за намаляването на нивото на захар в кръвта.

Повече от 20% от натрия в човешкото тяло се натрупва в костите, които се  увреждат при недостиг на минерали в кръвта у телесните течности. С  добавянето на морска сол в храната може да се избегне, или да се облекчи  остеопорозата.

Морската сол е полезна и за дихателната система, а минералите и  структурните частици на водораслите, които се съдържат в морската вода,  помагат за възстановяването на лигавицата. Солта е добър източник на  калий, който улеснява функционирането на мускулните влакна.

Морската сол помага и за прочистването на кръвта. Съдържа голямо  количество витамин С, който действа като антиоксидант и унищожава  свободните радикали. Баните с морска сол стимулират отделянето на  излишната вода от кожата и съединителната тъкан. Така се предотвратява  натрупването на излишни течности, с което кожата става по-стегната,  млада и здрава. Тя е много подходяща като естествен ексфолиант за кожа,  тъй като нейната текстура помага при отстраняването на слоя мъртви  клетки от кожата.

Морската сол е природен лек срещу мазна коса. Солта помага за  усвояването на излишните мазнини от косата, като я прави мека и красива.  Благодарение на изобилието от минерали в морската сол, косата става  по-обемна. Солта осигурява достатъчно хранителни вещества за космените  фоликули, като по този начин косата става по-здрава.



 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини