Бенгалски Ямуни - Индийски Донътс

Бенгалски Ямуни - Индийски Донътс

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пригответе предварително захарен сироп, като кипнете водата с леко счупените шушулки кардамон и разтопите захарта. Оставете да къкри 10-тина минути и след това съхранявайте топъл.

В купа разбъркайте брашното, млякото на прах и содата - не прибавяйте повече от посоченото количество сода, защото това ще раздроби ямуните. Прибавете маслото и добре разбийте, след което прясното мляко.

Трябва да се получи меко, леко лепкаво тестото. Оставете го да престои няколко минути, за да поеме сухото мляко влагата. Ако тестото е сухо, прибавете още малко прясно мляко.

От замесеното тесто оформете с намазнени ръце продълговати или овални топки. Загрейте на средна температура мазнина за пържене в голям и дълбок съд, но внимавайте да не е силна. Пускайте индийските донътс един по един - трябва да паднат на дъното.

Ако се издигнат твърде бързо, това значи, че мазнината е твърде гореща и няма да се получат. Издигането им на повърхността на мазнината трябва да е по-бавно. Обикновено ямуните са готови за около 7 минути - пържат се до апетитно кафяво.

Готовите Бенгалски Ямуни пуснете в топлия сироп и оставете да престоят така поне 30 минути преди да сервирате, а най-добре за 1 нощ. Индийските понички могат да се запазят за 1 седмица на стайна температура и за 1 месец в хладилник.

Източник: gotvach.bg

Последни новини