Двуцветни бисквити

Двуцветни бисквити

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Брашното, солта и сода се пресяват. Отделно се разбива маслото със захарта до пухкав крем и се добавя яйцето, ванилията при непрекъснато разбивате. Постепенно, на 2 пъти се добавя брашното. Тестото се разделя на 2 части

Към едната част добавете кафето и какаото и добре омесете. Разтопете шоколада, леко го охладете и добавете към кафявото тесто.

Бялото и кафявото тесто се разделя на 3 части всяко - общо 6. Разточват се на еднакви тънки кори с правоъгълна форма, и с помощта на свежо фолио като разделител, се прибират в хладилника за 30-40 минути.

След това се взема бял блат, разточва се тънко (до размер 18х18 см) и отгоре се слага плътно втори кафяв разточен блат, като се отстранява фолиото. Всеки блат се държи в хладилника преди да се разточи.

Внимателно двете части се завиват на руло, без да има празно пространство в средата, за да се получат хубави и плътни бисквити. Рулото трябва да е с дължина около 20 см и дебелина 4 см. Оформете с ръце, като придържате с фолиото от външната страна. По този начин оформете и останалите рула и ги приберете за 20 минути в камера или 2 часа в хладилник.

След това извадете едно руло и с остър нож го разрежете на отделни парченца дебелина 0.5 см. Подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги сложете да се изпекат в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 12-14 минути. Охладете добре преди да приберете за съхранение. Аз добавих и малко семена към тестото.

Източник: gotvach.bg

Последни новини