Домашна медена торта

Домашна медена торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно необходимите за блатовете яйца, захар, масло и мед на водна баня, докато се разтопи захарта. След това разбийте сместа с миксер и изчакайте да се поохлади, ако е гореща. Добавете содата и брашно, колкото да се получи меко тесто.

Покрийте го и го сложете в хладилника за около 30 минути.

От тестото направете 7-8 топки и всяка разточете на тънка кора. Използвайте тава или голяма чиния за да се получат еднакви кръгове на блатовете. Всяка кора изпечете в предварително загряна силна фурна, в набрашнена тавичка.

Ако предварително не сте оразмерили блатовете, може да го направите и след печене, пак с помощта на тава. Изрезките от получените блатове може да смелите и да използвате за украса.

За крема разбийте яйцата със захарта и меда, постепенно долейте млякото и при непрекъснато бъркане добавете брашното. Сложете на котлона и бъркайте, докато кипне и се сгъсти. Снемете от котлона и бъркайте, докато се охлади. Добавете маслото и бъркането продължава, докато и то се разтопи.

В подходящ съд започнете да редите блат, крем и най-отгоре покрийте цялата торта с крема. Поръсете със смлените изрезки от блатовете смесени с натрошени орехи. Сложете Медената торта на хладно за 1 нощ преди да поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини