Заподозреният убиец в Тулуза не дава признаци на живот

Мохамед Мера. Стоп кадър на канал France 2

Жив ли е Мохамед Мера? - това се питат тази сутрин френските полицаи, обкръжили преди повече от 30 часа жилищната сграда, където се укрива заподозреният извършител на 7 убийства в Югозападна Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Вътрешният министър Клод Геан каза, че Мера, който е френски гражданин от алжирски произход, може би не е жив, защото от късно снощи с него няма никаква връзка. "Всички хипотези са възможни", подчерта министърът.
Мера заявил, че иска да умре с оръжие в ръце, добави Геан.

"Имаме приоритет - той да се предаде, за да го изправим пред съда, да го заловим жив: надяваме се, че е още жив", продължи министърът, според когото е странно, че Мера не е реагирал нито веднъж след като полицията взриви капаците на прозорците му.

Освен това, каза министърът, бяха чути два изстрела, за които няма яснота. На няколко равни интервала през нощта полицаите взривяваха мощни експлозиви пред прозорците на сградата, за да не позволят на заподозрения убиец да заспи и да сломят издръжливостта му.

Едновременно с това фасадата на сградата, в която са спрени водата, газът и електричеството, бе осветявана с прожектор. Полицаите не пристъпват към действия, защото не знаят какви оръжия има Мохамед Мера, посочва АФП.

Френският външен министър Ален Жупе заяви, че трябва да се изясни дали разузнаването е допуснало грешки при наблюдението на Мохамед Мера. На въпрос защо Франция не отделя повече средства за по-добър контрол на известните малцина френски джихадисти, министърът отвърна, че те са под контрол и че Мохамед Мера неотдавна е бил разпитан от разузнаването.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини