Как Първомай ще посрещне 3 март

Честването на Националния празник - 3 март ще започне в 10 часа с шествие в кв. Дебър и поднасяне на цветя пред 4 –те паметника   на загиналите и участвалите  в Освободителната война  - в църквата „Св. Георги“,  пред кафене „Моника“ , след това шествието ще се продължи към паметника на ген. Гурко  и ще завърши пред паметната плоча на Иван Паничаров  на читалище „Пробуда“. Там ще се проведе и тържеството, подготвено от местните самодейци.  

Знамето на Република България ще бъде издигнато в  11 часа пред читалище „Кирил и Методий“. Ритуала ще се изпълни от представителни групи на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГСС“Васил Левски“ и армейски отряд.  След словото на кмета на града Ангел Папазов, оркестър „Фолклорна палитра“ ще засвири празнично хоро.

От 11 часа на стадиона в кв. Дебър ще започне традиционната кушия за Тодоровден. Конските надбягвания ще бъдат предхождани от спортни надпревари. А след тях ще се проведе футболният мач между отборите на Дебър и Любеново.

В същите часове на Пампорово ще започне и ски надпреварата, която ще определи най-добрите скиори между мъжете, жените и децата на Първомай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини