Илия Ганчев: Най-после има яснота за харченето на бюджета

Илия Ганчев

Най- после има яснота за харченето на общите пари и може да бъде извършен финансово – икономически анализ – казва Илия Ганчев. Като общински съветник той от няколко месеца искаше тази информация. Сега тя е част от дневния ред на ОбС. На базата на това, което чета – казва Ганчев – може да се види, че след три актуализации, има значително преизпълнение на разходната част. Ненавременното погасяване на кредит-овърдрафт – санкции, такси, повишаване на лихвения процент – всичко струва 92374лв на общината. А това се равнява на една спортна площадка с всички удобства. Наказани за допуснатата грешка – няма.

945631 лв са неразплатените задължения на общината, от тях 686913- просрочени, а останалите са неизпълнени договори към фирми.

Според Ганчев има наложена санкция от Министерството на околната среда и водите и 25% от проекта за водния цикъл на Първомай няма да бъдат изплатени, а това са още 200000 лв.

С цел дисциплиниране на бюджетната рамка, той предлага срещу всеки разход на общината вече да има записан и източник на парите. Освен това поставя и въпроса за 6-месечната субсидия, получена в началото на тази година – в какъв размер е и каква е касовата наличност.

Негово е и конкретното предложение с парите от преходния остатък от такса „битови отпадъци“ да се закупи камион за миене на улиците, 3 гребла, с които през зимата да се почиства снега, още една машина за пешеходните зони и поливна система за зелените площи през лятото.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини