Apple спря продажбите на iPhone 4S в Пекин след размирици пред магазин

Apple отложи продажбите на iPhone 4S в Пекин и Шанхай от съображения за сигурност, след като разгневени клиенти замеряха с яйца централния магазин на компанията в китайската столица, предаде Асошиейтед прес.

iPhone 4S, който е бил пуснат в продажба рано днес, предизвика почти бунт в един от търговските обекти на Apple, допълва Ройтерс. Насилието избухна, след като магазинът не успя да отвори по график в 7 часа, а стотици хора чакаха пред търговския обект на студа в пекинския квартал Санлитун, за да си купят новия iPhone 4S. Разгневените клиенти започнаха да хвърлят яйца и да крещят на служителите през витрините.

Полицията разчисти района, а служители сложиха бележка на витрината, че iPhone 4S е изчерпан, посочва БТА. "Търсенето на iPhone 4S беше невероятно и магазините ни в Китай го разпродадоха," посочи говорителка на Apple, цитирана от Ройтерс.

"За съжаление не можахме да отворим магазина в Санлитун заради голямата тълпа. За да гарантираме сигурността на клиентите си и на нашите служители, самртфоните iPhone няма да се предлагат в магазините ни в Пекин и Шанхай засега," добави тя.

Клиентите ще могат да поръчват смартфони онлайн или да ги купуват чрез китайския партньор на Apple - Чайна юником (China Unicom).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини