МС взе решение за отчуждаване на имоти

арх. Добромир Спасов

Министерски съвет взе решение да бъдат отчуждени имоти в землището на община Първомай заради реконструкцията и електрификацията на ж.п. линията Пловдив – Свиленград. Средствата за процедурата са от бюджета на  Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

За parvomai.net  архитект Добромир Спасов обясни, че с това  приключва процедурата по отчуждаването. Кои са тези имоти е отдавна известно. Върху някои от тях дори вече е работено. Една част  се намират в Любеново и в землището на с. Караджалово.  Други са до околовръстния път на кв. Дебър и през тях ще мине пътя от надлеза, за да не се налага да завива.

До края на месеца НКЖИ ще се опита да получи акт 15 за различните съоръженията. Очаква се до дни да започне да функционира и прокара в Любеново.

Живеещите около и зад училище "Св.св. Кирил и Методий" искаха да бъдат построени стълби за достъп към входа на новия подлез.Това няма да се случи, за да може да се контролира потока от пътници и преминаващите ще заобикалят от изток и ще влизат от запад под линията.

Теди Кирякова 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини