Котаракът Томазино стана милионер

Из Рим бродят хиляди бездомни котки, съвсем като Томазино. Те нямат неговия късмет, храна и внимание получават от посетителите на древния град

Италиански черен котарак на име Томазино стана милионер. След смъртта на собственичката му, по силата на нейното завещание, той и няколко негови приятели получиха 10 милиона евро. Официално четиригодишният Томазино е най-богатия котарак в света.

Черен, бездомен и отвратително сладък си бродел този котарак из Рим и му провървяло, както се случва на котките веднъж на 20 години, примерно. Прибрала го самотната и богата Мария Асунта (р. 1917 г.) Кръстила го Томазино и освен, че му дала нежни грижи и обилно хранене, дамата го включила в завещанието си. На преклонна възраст и без живи роднини госпожа Асунта през 2009 год. подписала документа, съгласно който Томазино наследявал всичкито - апартаменти в Рим и Милано, земя в Калабрия и банковите сметки на стопанката си. Всичко това той трябвало да дели с няколко приятели, също бивши бездомни животни.

В края на ноември, на възраст 94 години, Мария Асунта починала. Адвокатите й определили за изпълнител на волята й и финансов съветник на котарака 48-годишната медицинска сестра Стефания. Тя се грижела за възрастната дама през последните години от живота й. Сега очевидно ще продължи да се грижи за домашните любимци по най-добрия начин. Интересна подробност за финал на цялата изумителна история е, че Стефания си нямала и най-малка представа, че жената, за която се грижи е толкова богата.

Ех, сега котракът Томазино ще трябва да свиква с разкошния живот, няма как. Между другото, той не е първото животно, наследило голямо богатство. Съдейки по историите на неговите предшественици, това не винаги е щастливо обстоятелство. За едно животинче парите са съвършено лишени от смисъл, то има нужда от храна, добри условия за живот и любов. Това последното животните не го бъркат с нищо друго.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини