БГ дамите на 2011

Най-добрите дами в 12 основни категории – мода лица, мода дизайнери, сцена актриси, сцена музика, спорт, изкуство, тв шоу, тв публицистика, тв актриси, бизнес, политика и общество, отличени от списание GRAZIA.

Във всяка категория са номинирани по 5 участнички в зависимост от заслугите им към обществения живот през последната година.

В специални видеовизитки всички номинирани дами споделиха своята позиция относно отношението на българина към света, културното разнообразие и различията около нас.

По темата за толерантността своята позиция сподели и Кметът на град София Йорданка Фандъкова, която е патрон на церемонията вече втора година. Г-жа Фандъкова се базира на съществуващи международни документи и обясни, че София от край време е символ на толерантността, давайки за пример прочутия триъгълник от религиозни храмове в центъра на града, които превръщат столицата в достоен пример за подражание.

Водещите на вечерта Михаил Дюзев и Орлин Павлов се постараха темпото да е с необходимия заряд, шегувайки се с номинираните и публиката.

В категория мода дизайн фаворитка стана Димка Шаламанова. Тя беше поздравена от сцената лично от пластичния хирург Ангел Енчев.

В категория мода лица с равни гласове победителки станаха моделите Глория Петкова и Джия Лазарова.

Авторката Людмила Филипова грабна стаутуетката в категория изкуство, преборвайки четири достойни съпернички.

Негово превъзходителство американският посланик в България Джеймс Уорлик връчи наградата в категория политика, където абсолютна фаворитка беше Меглена Кунева.

Последваха две специални награди – за „Естествена красота”, връчена на актрисата Теодора Духовникова от двукратната носителка на приза „Жена на годината” – доцент Мира Кадурина от Клиниката по Дерматология към ВМА.

Втората специална награда беше връчена на организаторката на „Нощ на музеите и галериите” в Пловдив - Веселина Сариева.

Валя Войкова от „Хрътките” по bTVспечели безапелационно в категория тв публицистика.

Победителката в категория бизнес стана Десислава Олованова от рекламна агенция reforma.

Негово превъзходителство италианският посланик в България Стефано Бенацо беше поканен на сцената, за да връчи стауетката в категория общество. Преди да отвори плика с победителката, той обяви съпричасността си към каузата.  От 10-и до 30-и яунари 2012 г. в изложба Толерантност в Археологическия музей в София, подготвена лично от него, ще бъдат изложени макети на религиозни храмове и къщи от различни краища на света. След това посланик Бенацо повика на сцената победителката в категорията Иванка Шалапатова, директор на фондация „За нашите деца”.

В категория сцена актриси читателите гласуваха за Стефка Янорова, която получи наградата си от филмовия продуцент от „Ню Имидж”Лес Уелдън.

Мира Добрева от „Денят отблизо” по БНТ беше избраничката на публиката в катерогия тв шоу програми. Наградата й бе връчена от хореографа Памбос Агапиу.

Кулминацията на вечерта предизвикаха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, които бяха абсолютни фаворити в категория спорт. С тях на сцената излезе треньорът им Илиана Раева, която благодари за честта и прие стауетката си от световния шампион по класическа борба Елис Гури. Залата стана на крака и аплодира дълго златните момичета, което предизвика сълзи в очите им.

Певицата и жури в X Factor Мария Илиева грабна статуетката в категория музика и благодари с видеопослание, в което заяви, че тази награда е като специален знак за нея, тъй като идва точно в момент, в който тя празнува своите 10 години на сцената.

В категория тв актриси честта да спечели вота на публиката се падна на завърналата се легенда на българското кино Ваня Цветкова. Съвсем естествено Ваня се превърна в основен акцент на церемонията, тъй като повечето от призьорите се обръщаха към нея от сцената с поздрав по повод завръщането й на роден екран.

Специалната награда „работеща майка” отиде в ръцете на радиоводещата Милена Златкова от „Тройка на разсъмване” по радио Витоша, която тази година стана донор на яйцеклетки, сякаш за да докаже, че единственото, което си струва да бъде правено, е това, което правим за другите. Призът й беше връчен от многодетния баща – танцьора на салса Алфредо Торес, който се качи на сцената с три от децата си.

Сред гостите на церемонията бяха актрисата Бойка Велкова, председателят на СЕМ Гого

Лозанов и половинката му Галя, Милена Фучеджиева, певицата Миленита, триото

„Сентиментъл Суингърс”, тв водещите Елена Розберг и Ивелина Павлова,

актрисата Яна Маринова и Стефан Рядков в ролята на Евгени Минчев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини