Маникюрът тази есен: Край на минимализма!

Концепцията за новия сезон е резултат от съвместната работа на световния лидер в маникюра CND с водещи дизайнери за Седмицата на модата в Ню Йорк, Париж и Лондон:

"Край на минимализма!", обяви CND. От този сезон ноктите заемат предни позиции като изразно средство на индивидуалната същност на жената. На мода идват царствените, ослепително великолепни и блестящи като кристалните полилеи на Версай нокти. Както и порочно красивият, потопен в демонично-мрачни тонове и със заострени форми маникюр. Новият сезон затръшва вратата пред минимализма като водеща тенденция в маникюра, на дискретните цветове и форми, които бяха така популярни през изминалите месеци. Сега маникюрът говори сам за себе си и за неговата притежателка. Той е равноправна част от експресивното изразяване на личността и по свой начин продължава, а не просто подкрепя дрехата. През Есен/Зима 2011 актуални са и бадемообразните нокти с остър завършек, лунният маникюр и топлите земни тонове.

CND представя 3 актуални тенденции в маникюра през есенно-зимния сезон 2011/2012:


НОКТИ КАТО КРАЛСКИ БИЖУТА

Това е топ тенденцията, пренасяща ни в пищността и разкоша на бароковата епоха с новите цветове на сезона, събрани в лимитираната колекция CND The Look Fall Winter 2011. При тази тенденция ноктите са великолепни, едновременно луксозни и деструктивни, носещи аристократизма на кралското кадифе. Актуални са богатите земни тонове, преливащи в кадифе и сатенени цветове. Видяхме тази пищност и великолепие в колекциите на дизайнерите Jason Wu, Diego Binetti, Phillip Lim, Jen Kao, The Blonds и Irina Shabayeva.

Най-ярко тази тенденция бе демонстрирана в колекцията на Diego Binetti. Визията на дизайнера за разточителни, изпъстрени с кристали и мъниста тъкани и черни тюрбани се допълва перфектно от прецизната форма на маникюра в елегантен характерен силует. Маникюрът е създаден с визуално разстояние между нокътя и страничните му страни с черен цвят Blackjack за основа и слой тъмно червено Dark Ruby и Bloodline, а ръцете са украсени с аксесоари от злато, пера и огледални повърхности.

Тази царствена тенденция наблюдавахме и в ревюто на Jason Wu, където ноктите са перфектния завършек на визията: баде­мообразни нокти с Dark Ruby и Bloodline в стил барок и 24-каратов златен връх. В колекцията на The Blonds ноктите са истински натрошени диаманти.

 

ДЯВОЛЪТ НОСИ ...CND

Тази тенденция улавя едновременно красотата и демоничността,невинността и порочността; ноктите са Сатанински, но толкова красиви. Цветовете са мрачни, а формата на маникюра -  заострена.

Маникюрът започва с едва различими, неутрални тонове. И изведнъж, безопасните цветове се превръщат в хладнокръвен убиец. Тази трансформация е основа на маникюра в колекцията на Monique Lhuillier, където естествено изглеждащият Desert Suede, използван като основа, прелива на върха на маникюра в Dark Amethyst. 

Акцент е лунният маникюр. В колекцията на 3.1 Philip Lim видяхме този обърнат френски или лунен маникюр, създаден с Midnight Sapphire.

БОХО-ШИК

Тази тенденция е изискана, носи деликатния шик на Chanel № 5 и нежността на снежинка. Свободата и очарованието на бохемския стил е претворен в луксозни, изящни материи и ефирни визии. Ноктите са къси с подчертано ефирна визия за възможно най-фин, естествен завършек с ефектите на CND. Прозрачни цветове или омекотени нюанси - всичко е Boho шик.

Перфектен избор за тази тенденция са новите перлени цветове на CND, събрани в ексклузивна колекция Pinks Wishes, включваща нежен розов цвят Pink Wishes Colour и перлен ефект с розови оттенъци Pink Wishes Pearl Effect.

Изисканост и шик са посланията на модната колекция на Isaac Mizrahi, Costello Tagliapietra, Jenni Kayne, Malandrino и 3.1 Phillip Lim, а ноктите допълват тази визия. Бохо-шикът най-добре се подчертава в колекцията на Malandrino, където маникюрът фино завършва ефирната представа на дизайнера.

 

Интеркозметика е изключителен представител за България и Македония на марката CND (Creative Nail Design).

 
Майсторът на драмата The Blonds
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини