На 17 септември паркът ще се превърне в сцена

По идея на Николина Андреева на 17 септември в градския парк на Първомай ще се проведе първият по рода си Празник на изкуствата в града.  Учителка по изобразително изкуство и любител– хореограф, тя винаги е търсила нетрадиционния начин да даде на хората повече красота и емоция.  Този път е подкрепена и от Татяна Вълчева и Теодора Кирякова. Предложението им е през целия ден децата от 3 до 103 години да могат да пеят,  рисуват, да творят с глина, да танцуват. Ще им помагат DJМилен Стайков, актьорът от Хасковския куклено-драматичен театър Янко Митев, инструкторът по латино танци Оля Ковачева, ръководителката на женския състав за народни танци „Евридика“ Ваня Димитрова.  Учениците на Ваня Павлова, Николина Андреева, Миглена Стоева, Сияна Антонова и на всички желаещи учители от общината ще пеят и танцуват на естрада пред паметника в парка през целия ден с изключение на задължителните за тишина часове от 14 до 16. С осигурени от организаторите материали, всички желаещи ще могат да рисуват на картон, на плоча, да майсторят с глина и дори да се изявят като майстори на графитите. 

Съорганизатор на празника е и Община Първомай, която финансира голяма част от мероприятията, предвидени за този ден и ще помогне за спокойното му протичане.

От три фирми вече има обещание да осигурят награди за изявилите се малчугани и тийнейджъри.  Организаторите очакват да се включат и други.

Амбицията на Николина Андреева, Татяна Вълчева и Теодора Кирякова е този празник да стане голямо събитие и да се провежда всяка година след първия учебен ден.Инициаторките имат и други идеи за малки и големи. Например пролетен празник, празник  „Аз и мама“ и т.н. Обнадеждени са и от това, че начинанието им съвпада и с деня на светите Надежда, Вяра и Любов и майка им София.

Parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини