Борислав и ЦСКА с Купата на Първомай, Сабри от Хасково голмайстор

Отборите на Борислав (Първомай) и ЦСКА спечелиха Купата на Първомай на проведения на 4 септември турнир по футбол за деца.

Първомайци триумфираха във възрастовата група на родените през 1997 г. след драматична победа над Ботев (Пловдив). Нашите спечелиха с 3:2 след изпълнение на дузпи. Редовното време на срещата завърши наравно 0:0. Герой на мача стана вратарят на Борислав Теодор Чолаков, който спаси 4 удара от бялата точка. Жестока драма се разрази при дузпите. Футболистите от Първомай поведоха с 2:0 и вече се виждаха с купата, но след това се стигна до изравняване. Все пак нашите показаха здрави нерви и докопаха ценната победа.

В първия си мач първомайският отбор срази с 4:0 пловдивския Спартак, като с хеттрик се отличи капитанът Божидар Мирчев. В другия полуфинал Ботев (Пд) тресна със същия резултат състава на Хасково.

В битката за третото място тимът на Хасково надви с 2:1 отбора на Спартак (Пловдив).

По-малките футболисти на Борислав (родени 1999 г.) загубиха с 0:3 първия си мач с ЦСКА. Нашите не бяха по-слаби от столичните си съперници, но отстъпиха, явно респектирани от името на противника. В другия двубой от същата възрастова група другият софийски тим Славия разби с 3:0 Ботев (Пловдив).

Взели си поука от първия мач, първомайци излязоха пределно мотивирани в мача за третото място и победиха с 2:0 Ботев (Пд).

Финалът между двата софийски отбора ЦСКА и Славия бе наситен с много емоции и напрежение. Според всички наблюдатели "белите" бяха най-стойностният тим в групата си, но късметът им обърна гръб. Младите армейци поведоха в резултата в последната минута на първата част при единственото си достигане до противниковата врата. След почивката славистите подложиха съперника на страхотен натиск и успяха да изравнят 5 минути преди края. Бурните им атаки продължиха и малко по-късно реферът Величко Милчев свирна дузпа в тяхна полза, която бе превърната в гол. Съдията обаче нареди повторно изпълнение на удара, тъй като играч на белите бе влязъл в пеналтерията преди изстрела. Вторият шут обаче бе отразен от вратаря на ЦСКА. Така се стигна до изпълнение на дузпи за определяне на победителя. Футболистите на ЦСКА показаха по-здрава психика и грабнаха победата с 4:2.

След края на двубоите всички отбори получиха купи, а гостуващите отбори изразиха задоволство от отличната организация на турнира.

Индивидуалните награди бяха за:

Родени 1997 г.

Най-добър вратар - Теодор Чолаков (Борислав)

Най-добър защитник - Франц Йончев (Спартак)

Голмайстор - Юсеин Сабри (Хасково)

Най-полезен играч - Виктор Пенчев (Ботев)

Родени 1999 г.

Най-добър вратар - Симеон Симеонов (ЦСКА)

Най-добър защитник - Янчо Маджаров (Борислав)

Голмайстор - Станислав Иванов (Славия)

Най-полезен играч - Валентин Рангелов (Ботев)

Костадин Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини