Трима известни Ивановци гостуваха в Искра

Маразов, Джамбов и Гранитски

Професор Иван Маразов, Иван Гранитски и доц. Иван Джамбов бяха част от гостите на село Искра по случай празника му. Местните, начело с кмета Димитър Несторов се срещнаха с тях в салона на читалището. Тримата Ивановци бяха придружавани от кмета на общината Ангел Папазов. Гостите разказаха за впечатленията си от изумително богатата история на този край. Те говориха за необходимостта тя да стане достояние на целия свят и не само да бъде показана, но и описана в книги. Както е по традиция гостите не дойдоха с празни ръце. Иван Гранитски и неговото издателство „Захари Стоянов“ подариха 120 тома литература на  местното читалище и училището. С книга си тръгнаха и учениците, които бяха на срещата.

След това гостите бяха поканени да разгледат  църквата „Св Георги“, обновена с пари от дарения. Опитаха и от искренското вино и ракия.

По-късно в селото пристигна и депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров. С него бяха кандидатът за кмет от ГЕРБ д-р Катя Попова, председателят на местната структура Красимира Александрова.

Още двама кандидати за градоначалническия пост бяха забелязани . Независимият полк. Марко Петров и Веселина Димитрова, която  все още не е официално представена от издигащата я партия „Обединени земеделци“.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини