Алкохолът не е причина за катастрофата до Брягово

Завоят, където е станала катастрофата

Не е имало алкохол в кръвта на Георги Тодоров във фаталната вечер на 28 юли - четвъртък. Тогава при сблъсък на две коли загина 19- годишната Мария Джакова, а приятелката й Елица Янкова получи фрактура на десния крак. 58-годишният мъж също е със сериозни наранявания- болки в гърба и гърдите, направена му е операция на челюстта. Той е диабетик и не употребява алкохол. Понякога си позволявал по една бира.

Познатите на Георги Тодоров от село Брягово твърдят, че е изключително добър човек и работохолик. Има две големи дъщери и двама внука. Вечерта, малко преди сблъсъка, е казал на съпругата си да слага вечерята – разказва Кузман Чобанов – сватанак на Георги. Отивал е да спре водата, с която поливал нива близо до селото. Обикновено с него ходело и внучето му Кузман. Този път обаче дядото се разбързал и му казал, че вместо да го чака, е по-добре да помогне на баба си.

Всички съседи са убедени, че алкохолът не може да е причината за сблъсъка. Кузман Чобанов твърди, че и скоростта му не може да е била висока. Шкодичката, която е карал Георги, е била старичка, а и пътят не би позволил това да се случи. Предстои следствието да изясни какви са причините и чия е вината за катастрофата.

Теди Кирякова

Кузман Чобанов – сватанак (синът му е женен за дъщерята на Георги)
Колата е оставена пред дома на Георги Тодоров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини