Без рейсове до Хасково и Стара Загора. Шофьори: Рекетират ни!

Пътниците продължават да чакат рейса за Стара Загора. Но той няма да дойде

Дни наред разписанието на автобусите, тръгващи от Първомай не се спазва. Няма рейсове до Хасково и Стара Загора. Шофьорите отказват да пътуват защото освен, че по няколко месеца не са получавали заплати, сега им съставят актове за всякакви нарушения. Някои от наказателните постановления са в размер над 1500 лв. Според собственика на транспортната фирма Васил Пиронков срещу него и служителите му се извършва държавен рекет. Убеден е, че старозагорски и хасковски проверяващи правят актове на автобуси с пловдивска регистрация и симулират дейност. Част от шофьорите от Първомай потвърждават, че забележките и предписанията на проверяващите са некомпетентни. Според ръководителят „Движение“ Стайко Стайков на 5 юли в Първомай е имало проверка от Държавна автомобилна администрация – Пловдив и тя е доказала, че спреният на 21 юни от хасковските им колеги автобус, е в изрядно състояние. Васил Пиронков се оплака, че с тези непрекъснати проверки се създава лошо име на фирмата и пътниците намаляват и се закани да оспорва в съда всеки акт.

За резултатите от последната извършена проверка началникът на ДАА – Пловдив обеща да предостави информация в законовия срок. Когато пристигне в редакцията, ще го публикуваме. Но дори резултатите от проверката да показват, че автобусите са в отлично състояние, пътниците продължават да се оплакват от дискомфорт при пътуване. Силната музика, лошо отношение, цигарен дим все още са част от приключението да пътуваш, показа бързо сондиране на мнението на първомайци, което направи Parvomai.net вчера. Няма отговор и на въпроса кога автобусите отново ще тръгнат по разписание.

Според Васил Пиронков субсидията от община Първомай е крайно недостатъчна. Условията за автобусните превози са изключително тежки и това е държавна политика. В момента се наливат над 250 млн. в железопътния транспорт, а за автобусния - няма нищо. Има само лошо отношение от ДАА и изисквания да се спазват задължения, а няма никакви права, смята Пиронков.

Теди Кирякова

Васил Пиронков
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини