Промени в движението на влакове между Поповица и Първомай

На 5, 6 и 7 юли ще бъдат въведени временни промени в движението на четири крайградски пътнически влака на Холдинг Български държавни железници ЕАД. Причините за временното изменение в графика на тези влакове са свързани с изпълнението на проекта за частично удвояване и електрификация на жп линията Пловдив Свиленград.

Влаковете, които ще се движат по съкратен маршрут са следните:

Крайградският пътнически влак 10293 от Пловдив за Първомай, който обичайно заминава в 14:10 ч., ще се движи само между гарите Пловдив и Поповица, като ще тръгва от гара Пловдив с 10 минути по-рано от редовното си разписание, т.е. в 14:00 ч.;

Крайградският пътнически влак 10294 от Първомай за Пловдив, който обичайно заминава в 12:55 ч., ще се движи само между гарите Поповица и Пловдив, като ще тръгва от гара Поповица с 3 минути по-късно от досегашния си график, т.е. в 13:15 ч.;

Крайградският пътнически влак 10290 от Първомай за Пловдив, който обичайно заминава в 15:20 ч., ще се движи само между гарите Поповица и Пловдив, като в този участък ще запази редовния си график.

За удобство на клиентите на националния железопътен превозвач, които ползват тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Поповица и Първомай.

През периода на ремонта с променено разписание ще се движи крайградският пътнически влак 10242 от Първомай за Пловдив, който заминава в 11:00 ч. Този влак ще пътува по обичайното си разписание до гара Поповица. От гара Поповица влакът ще тръгва с 6 минути по-късно от досегашния си график, т.е. в 11:23 ч.

За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини