Луд детски купон на обновената площадка зад „Ропотамо“

Първият детски купон на площадка за отдих събра над 100 деца от Първомай. Много любими песни, танци и лакомства имаше на детския кът зад „Ропотамо“.

Още на 1 юни обновената площадка беше осветена. Но тогава имаше други инициативи и мероприятия, на които децата бяха ангажирани. За това малко по- късно, в подходящ момент малчуганите от града се събраха за да отпразнуват разкрасяването на едно от любимите им кътчета. На купона бяха поканени и всички „по-големи деца“, имащи принос това да се случи – мами, татковци, баби и дядовци, работници и служители на Общината начело с кмета Ангел Папазов. За да стане празникът още по-голям имаше програма, пяха и деца от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. Д-р Видева и кметът Папазов раздадоха на присъстващите купонджийски шапки и свирки, имаше и конфети. Фирма ЕСКОМ също зарадва децата с балони.

Д-р Радка Видева стана провокатор на първата гражданска инициатива в Първомай от много време насам. Боядисването на съоръженията, ремонта им, засаждането на цветя и дръвчета стана с помощта и безвъзмездния труд на живеещите наоколо родители. А Общината се включи с осигуряването на бетон за изравняване на площадката, на мека настилка и работник, който да помага. Част от събраните средства отидоха за материали, а останалата ще се използва за обновяването и на други площадки.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини