Децата във Виница имат нова площадка

Изображение 1 от 6

    Днес в центъра на село Виница беше открита детска площадка.

    Кметът Тодор Тодоров не крие, че има още някои довършителни работи, но се съобразил с искането на децата час по-скоро да се залюлеят на новите люлки. Самият кът за хлапетата е съвсем готов, ограден е с мрежа и са монтирани няколко различни вида люлки и пързалка, има поставени и масивни пейки.

    Работниците и кметът бързат да довършат предпазното съоръжение, което няма да позволи на дечурлигата да изскачат внезапно на пътя.

    Тодоров разказа, че е кандидатствал за пари по ПУДООС, но селото не било одобрено, въпреки че с всяка изминала година се раждат все повече деца: „Тази година в първи клас има 12 ученици. Догодина пак очакваме децата да са повече от 10. Детската градина се нуждае от ремонт или нова сграда, местата за малките не достигат. Имаме подготвени проекти, които чакат финансиране.“

    След като не получил одобрение от ПУДООС, Тодоров се обърнал за помощ към общината и няколко по-големи фирми. Площадката струва на общинската хазна малко по-малко от 5 000 лв., а „Витал транс“ и Йордан Балабанов дарили мрежата и тръбите за обезопасяването ѝ.

    Прави впечатление, че мястото е голо и доста слънчево. Оказа се, че кметът се е запознал с изискванията за това какви да бъдат дърветата, но те били толкова много и толкова строги, че все още не е намерил подходящите видове.

    По време на междучасието в близкото училище, площадката се изпълни с деца и викове. Майки, които бяха там споделиха, че се надяват по-дълго да опазят люлките и това да е приятно място за срещи.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Лю
      Любопитко
      0 0
      15:20, 18 сеп 2016
      Чудя се защо дарителите са представени така. Витал транс без да се спомене собственкка Петко динков, пък Йордан Балабанор без да се спомене фирма
      Грийнс която всъщност притежава тръбите и има и други собственици не само балабанов. Некоректна самореклама на Балабанов благодетел с чужди пари...
    Последни новини