Нови отличия за съставите за фолклор и стари градски песни

С две големи награди от два различни конкурса се завърнаха певческите формации на читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ след последния уикенд

От Хасково с втора награда от фестивала „С песните на Ари“ е съставът за шлагерни песни „Романтика“. Самодейците от читалище „Св.Св. Кирил и Методий“- с ръководител Соня Коджабашева участваха в конкурсната програма с четири песни. В два дни компетентно и прецизно жури оцени изпълненията на над 200 участника – групи, триа, дуети, индивидуални изпълнители от цяла България. Второто място на нашата група е подлатено с 250 лв. Но най-голямата награда за участниците ни са аплодисментите на публиката на гала-концерта и многото запитвания и заявки за участието им на различни места в страната.

Първомайци взеха и наградата за „Най – добра група за народни песни – обработен фолклор” на VI-я международен фестивал „Песни и танци без граници“ в Свиленград. В журито на този фестивал бяха двама преподаватели в Академията за Музикално и танцово изкуство в Пловдив – проф. Милчо Василев и Стефан Йорданов. Тяхната задача беше изключително трудна, защото  трябваше да наградят само най-добрите състави в различните категории. Художественият ръководител на Певческият фолклорен ансамбъл - Първомай Кичка Петкова получи отличието, съпроводено с почетна грамота, специален плакет и парична премия. При връчване на наградата председателят на журито проф. Милчо Василев заяви, че с чиста съвест и убеденост връчва тази престижна награда заради прекрасното звучене и спятост на ансамбъла.

С тези участия приключи поредния успешен сезон за групата за шлагерни песни „Романтика“ и Певческия фолклорен ансамбъл.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини