Две жени озориха мъжете с лодки

Неудържимата Никол

Наравно с мъжете в републиканското първенство по водомоторни спортове през изминалия уикенд на язовир „Брягово“ се включиха и две млади жени. И двете много красиви и много различни.

Никол Радукова е на 19 години. Баща й Кольо Радуков е автомобилен състезател. Най-вероятно от него е попила интереса към моторите и от 13-годишна се състезава в клас R1000. В първия ден от битката Никол се прочу с това, че разцепи шамандурата, но през втория беше неудържима и се представи на ниво, спечелвайки третата гонка. Тази година тя е била абитуриентка и сега й предстои кандидатстване във Военноморското училище във Варна. Въпреки мъжкарските си занимания и енергичността си, Никол си има детски талисман – пате, което управлява моторната лодка заедно с нея.

Станислава Копаранова пък е доста по-сдържана и кротка. Нейният клас е S 550. Тя е на 21 години и това е едва третият й старт. Учи биоинформатика в ПУ“Паисий Хилендарски“. Състезава се за Първомай. Упорита е и последователна. За нея за сега е важно да намери хубава лодка и пари. И всички, които я познават, са сигурни, че ще стигне до успех.

Теди Кирякова

Станислава Копаранова се състезава за Първомай
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини