Метъла: Читалището в Първомай е самозванец

Рок концертът на групата. Наско Метъла е вляво

Атанас Методиев, управител на Сдружение с нестопанска цел Клуб за културна алтернатива „Ева“ се разсърди на председателя на читалище “Св.св. Кирил и Методий“ и предизвика проверка от културното министерство. Наско, известен с прякора Метъла, и неговото сдружение, са били главният организатор на рок-концерта,  състоял се на 17 декември 2010 година. За провеждането му са били необходими над 2000лв, осигурени от различни спонсори. В афиша за коледно-новогодишните празници като организатор са записани Община Първомай и читалището. Атанас Методиев е поискал обяснение от Иван Караславов – председател на просветната институция, като се е надявал на парична коменсация.  Пари, естествено в читалището няма.  Според Караславов  обаче по този начин са били рекламирани концертът и дейността на Рок-сдружението и то не само в Първомай, а  благодарение на интернет  за тях са научили още 14000 читалища в страната.

Метъла е изпратил писмо до Министерство на културата, а оттам са разпоредили проверка от своето поделение „Читалища“ – Пловдив.

Атанас Методиев смята, че направеното е с цел да се извлекат дивиденти от самозваните организатори. Той е готов да предостави всички документи за събраните пари и направените разходи, които биха доказали, че организацията на концерта е негова и на Рок сдружението „Ева“.

Потърсен за коментар Иван Караславов каза, че при тях няма получено писмо от Министерство на културата. Изрази съжаление, че не се е получил диалог със Сдружението и още веднъж подчерта, че не са били водени от користни цели и че съжалява за получилото се недоразумение.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини