Две дузпи и автогол носят три точки на "Борислав"

"Борислав" обърна с 3:1 гостуващия му тим на "Евроколеж" в мач от първенството на "А" Областната група. Две от попаденията на нашите паднаха от дузпи, а третото бе дело на защитник на гостите в собствената му врата.

"Колежаните" поведоха в резултата през първото полувреме след гол с глава на техен нападател, оставен непокрит в пеналтерията на първомайци. Нашите играеха слабо и рядко достигаха до вратата на съперника.

В началото на второто полувреме резултатът можеше да бъде изравнен, когато след изстрел на Жеко Димитров от пряк свободен удар топката срещна горната греда, Янчев направи добавка с глава, но пак уцели гредата. Малко след това пък гостите можеха да решат мача в своя полза, но техен нападател, останал очи в очи с вратаря Недялко Топалов, бе надигран от стража на "Борислав".

Първомайци обърнаха развоя на срещата в последните 20 минути. Равенството дойде след дузпа, отсъдена за нарушение срещу Димитър Далев. Тя бе реализирана хладнокръвно от Николай Папазов, който елегантно копна топката в средата на вратата над плонжиралия противников вратар. Малко след това реферът подмина игра с ръка на защитник на "колежаните" в наказателното му поле, но се реваншира с втора дузпа за падане на Димитър Янчев пред вратата на гостите. За втори път от бялата точка бе точен Папазов, който този път би силно и точно.

Третия гол за нашите вкара бранител на "Евроколеж". Той се опита да върне с глава топката на своя вратар, но бе с гръб към него и не видя, че голкиперът е излязъл напред и ефектно го прехвърли. Към края на мача гостуващият тим успя да запише в актива си само една греда след далечен изстрел.

Костадин Момчилов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини