Първомай се сдоби с още един надлез

След ударен труд, както обещаха работниците, още днес източният надлез в Първомай е в действие. Около 15.30 обектът беше предаден, кметът подписа заповед за временна организация на транспорта и прелезът беше затворен.

Градът окончателно е разделен на две и преминаването от едната страна на линията до другата може да става само през подлезите и надлезите. Как ще се отрази на ежедневието ни тази новост? Усещането за „тá страна“ и „нá страна линията“ ще е все по–силно. Банките ще трябва да помислят за пост - терминали от северната страна. За да не замре районът около църквата, трябва да се направят нови аптеки, офиси и магазини. Добре е, че се предвижда построяването на детски площадки и в стария квартал.

Движението в Първомай вече е различно. Появи се нова маркировка и шофьорите трябва да внимават да не карат „по памет“, а да се съобразяват с новите ограничения и знаци. Както е известно, източният надлез на града се строеше повече от 2 години и откриването му беше отлагано неколкократно заради различни спънки.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини