Почти свършиха билетите за моноспектакъла на Камен Донев

Две седмици преди представлението, билетите за постановката „За народното творчество” на Камен Донев вече са почти разпродадени. 300 билета за неговия моноспектакъл вече са закупени и това са най-скъпите места по 12 лв.

Желаещите да гледат пиесата все още могат да намерят билети по 10 лв. и 8 лв., но само на балкона.

На 14 април култовата пиеса ще се играе отново на сцената на Родопския драматичен театър. Поради огромния зрителски интерес Камен Донев идва на смолянска сцена, само 5 месеца след първото представяне на моноспектакъла в родопския град.

Възгледите на един учител за народното творчество е постановка, чийто режисьор, автор на музиката и актьор- изпълнител е Камен Донев.

 Асен Блатечки и Калин Врачански също ще играят на смолянска сцена до края на настоящия театрален сезон. Няколко невероятни постановки ще гостуват в Смолян през април, май и юни.

Пиесата  “Живите от мъртвата махала” най-вероятно ще видим в началото на месец май. В месеца на кулртурата  цената на билетите ще бъде по-ниска, за да могат всички желаещи да посетят това представление, съобщиха от храма на Мелпомена.

Пиесата поставя болезнената тема за обезлюдените села на България. Зрителите й ще бъдат изправени пред трудни въпроси, които звучат остро и актуално на фона на изборите през есента.

“Живите от мъртвата махала” е историята на малките планински махали и на хората, които ги населяват. На самотниците, чиито деца са се разбягали по големите градове и чужбина. И когато един ден потомците все пак се завръщат по родните си места, откриват, че с времето всички са се променили.

Спектакълът има номинации за “Аскеер 2010”, за водеща женска роля на Виктория Колева и “Икар 2010” за поддържаща мъжка роля на Алексей Кожухаров.

На 18 май театралната публика на Смолян има среща с друг свой любимец – актьора Асен Блатечки. Той ще играе в пиесата “Побъркани от любов”, която е и негов режисьорски дебют.Текстът е от Сам Шепард, а представлението е едно изпълнено с абсурд, печал и суров хумор пътешествие в най-тъмните тайни на любовта, вината, разкаянието и неразрушимите връзки на кръвта. Сред останалата част от актьорския състав са Койна Русева, Васил Банов, Стефан Иванов.

В края на май пристига “Истанбулска приказка”, която ще

предложи на публиката една романтична любовна история. Най-вероятно финал на сезона ще бъде поставен с пиесата “Тримата мускетари” на театър “София”. В ролята на Д`Артанян ще видим Калин Врачански, който покори сърцата на зрителите като Камен от сериала “Стъклен дом”.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини