Мачът в Дебър прекратен, съдията яде бой

След миг топката ще е във вратата на Градина

Калпав съдия прекрати дерби мача от 13-ия кръг в първенството на Б Областната група - изток между местните съперници "Ботев" (Дебър) и "Марица" (Градина). Десет минути преди края на срещата резултатът стана 1:1 след спорно попадение на дебърци. Гостите се разлютиха и нападнаха рефера, който вече бе поизпуснал мача. Играч от Градина го тресна с топката по главата и той побърза да се спаси в съблекалнята.

Двата отбора спретнаха мъжки двубой с много борба, но в рамките на коректността. Градинчани поведоха през първото полувреме след некоординирани действия между защитата и вратаря на Дебър Калин Вартанов. През втората част домакините тръгнаха в атака, но невероятни пропуски направиха нападателите Димитър Янев и Николай Георгиев. На няколко пъти дебърски футболисти опитаха да си изпросят дузпа, но реферът не поддаде. Малко преди края на мача при едно единоборство пред вратата на Градина вратарят Младен Гуджеров изпусна топката и тя влезе във вратата. Съдията призна попадението, а целият отбор на гостите се втурна да иска обяснение, с претенцията, че срещу голкипера им е извършено нарушение. В суматохата някой тресна чернодрешкото с топката по главата и той прекрати мача. Присъдена бе служебна победа 4:0 в полза на дебърския тим, който запазва третото място във временното класиране, а отборът на "Марица" (Градина) остава 9-ти.

С победа се поздравиха футболистите на "Марица" (Любеново). Те победиха с 2:1 отбора на "Тракиец" (Калековец), но все още не могат да се отделят от последното място в таблицата.

Представителният тим на "Борислав" пък падна с 0:1 при гостуването си в Калояново и вече е само на 4 точки от зоната на изпадащите в "А" Областната група.

Юношеският отбор (младша възраст) победи с 1:0 силния тим на "Марица" (Пловдив) и запазва добри позиции за атака на първите места.

Детският тим (р. 1997 г.), воден от треньора Иван Рашев, изпусна гостуващия му тим на "Брестник". Мачът завърши наравно 1:1, а нашите заемат трето място.

Най-малките първомайски футболисти (р. 1998-99 г.), водени от Златко Николов, разгромиха на свой терен отбора на "Вихър" (Белозем) със 7:0 и заемат 8-мо място от 14 отбора в групата.

Костадин Момчилов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини