Четиво за абитуриенти: Модерно е това, което харесва на теб

Не им е лесно на днешните абитуриенти. Освен подготовката за баловете, някъде около 24 май им се струпрват още куп важни неща - матури, пробни изпити, а някои имат и дипломни работа. Изобщо не е лесно да си абитуриент. Но пък е вълнуващо....

Абитуриентският бал не е нова традиция, но с годините доста променя значението си. В началото идеята е била завършващите зрели хора да бъдат представени в обществото. Много от дебютантите тогава за пръв път са изпитвали сърдечни трепети.

До преди 20 години смисълът е бил да се направи първата крачка към един нов живот – ресторанти и нощни барове без родители. Много от зрелостниците са отпивали първата си глътка алкохол и за пръв път са посрещали изгрева на открито. Представяте ли си?

Днес балът е просто начин да се отбележи края на един етап в живота. Доста често с напиване до забрава и известни финансови дългове за сметка на родителското тяло. Край на училищния живот – добре дошли в реалността. За какво ли ще ни се смеят бъдещите поколения?

Нещата, които започват да вълнуват дванадесетокласниците, са свързани основно с въпроса: какъв да бъде тоалетът, обувките, прическата, гримът, къде ще идем след бала, за да разпуснем… А това всява паника – дали ще намеря „моята” рокля, дали някой няма да е облечен по същият начин.

Ето няколко съвета, с които ще се опитаме да намалим напрежението. Ако все още нямате бална рокля – няма място за притеснение! Остават повече от 2 месеца… В Асеновград има голям избор на рокли. Отнема някъде около 5 часа и доста нерви, за да се обиколят всички магазини, да се премерят половината неща. Не се хвърляйте на първото нещо, което ви хване окото. Може накрая да се върнете и да купите точно тази рокля, но трябва да се види какъв избор има. Има два вида абитуриентки. Едните много добре знаят какво точно искат, другите – не. И в двата случая обикалянето няма да ви бъде спестено. Защото по магазините никога няма точно това, което търсите и рядко на витрината седи „онази рокля, която ще ви грабне окото“.

Особено модерни са роклите в стил „гръцка богиня“ – без рамене и презрамки. Много са красиви и подхождат на момичета с тънки рамене. Преди да се насочите към тях, обаче, помислете дали ще ви е удобно да танцувате с такава рокля. Всяко рязко движение с рамене ще ви кара да си мислите: „дали роклята ми няма да се свлече и и бюста ми да изскочи?“ По същата причина – заради танците – помислите имате ли нужда от шлейф и дали няма само да ометете земята с него. Кой е водещият цвят? Точно този, който най-много харесвате. Заради вас прегледахме модните тенденции за пролет-лято и установихме, че модерната гама е толкова разнообразна, че имате право на лично мнение по въпроса.

Обувките са умерено високи, лак и велур, с отворен нос. Но преди всичко, когато избирате обувки, бъдете сигурни, че ще са ви удобни и ще може да стоите цяла вечер с тях. Историята познава доста случаи, в които абитуриентска вечер е запомнена с „тези ужасни обувки”.

Романтичните къдрици изместват сложните фризури с хиляди фиби и тонове лак. И все пак прическата трябва да бъде съобразена с роклята. На тоалет в удължена линия стои добре кок, а голямо деколте стои много добре с ретро визия. И момичета – на бал се ходи с прибрана коса! Защото на никого не му е приятно по време на танц вашата коса да му се навира в лицето.

Но най-важното, при избора на тоалет, грим и прическа е да се чувствате удобно. И не забравяйте най-важният аксесоар – усмивката.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини