Подлезите в Първомай: старият опасен, новият мръсен и труден

Така изглежда старият подлез

Старият подлез в Първомай е опасен за пътниците заради заледените стълби и висулките, установи проверка на Parvomai.net. Едва поносима е и миризмата на тоалетна. Новият пък е труден за преминаване, особено с багаж.

Старият подлез се стопанисва от община Първомай и въпреки полаганите усилия е в трагично състояние. Изчислено за друг вид натоварване, подлезът почти се е разцепил след полагането на новите релси. В резултат на това е и наводнен.

В новия подлез (все още собственост на Националната компания "Железопътна нфраструктура") белите стени отдавна са изписани с грозни графити и мръсни думи. Предвидените за асансьори шахти се ползват за какви ли не отпадъци, влагата е се просмукала в стените. Възрастните хора полагат неимоверни усилия да минат от едната до другата страна на гарата. Пътуващите от Димитровград към Пловдив и обратно задължително трябва да преминат през подлезите заради наложената организация за ползване на автобуси. А това упражнение изисква много сила и воля, ако имат и багаж. Дори само да се преодолее насипа при напускане на гарата пак е истинско изпитание.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини