Две деца обгоряха тежко от захранващ кабел

Две момчета - на 8 и 17 години, пострадаха тежко в столичния квартал "Орландовци", след съприкосновение със захранващ кабел.

По-малкият е с 90% изгаряния, а по-големият - с 40% по цялото тяло.  Те са приети в "Пирогов".  Децата са с опасност за живота, каза  проф. Огнян Хаджийски, ръководител на клиниката по изгаряния в „Пирогов”, цитиран от "Фокус".

Инцидентът е станал около 15.40 часа. Момчетата, които са от ромски произход, са закачили оголени кабели на кръстовището на улиците "Мара Бунева" и "Одеса", близо до жп линията, която се намира в района, и са били ударени от ток с високо напрежение, предаде Дарик

Има основание да се смята, че е извършен опит за кражба на кабелите, заради които са пострадали двете деца, съобщи Неделчо Спасов, главен ревизор по безопасността в Националната компания „Железопътна инфраструктура", която е собственик на кабелите.
„Регистрирани са отрязани кабели и носещо въже на контактната мрежа, които захранват и подават тягова електроенергия на влаковете. Не мога да кажа дали тези деца или някой друг е нанесъл срязването. Основното предположение е опит за кражба, срязването е умишлено в тази си част", допълни Спасов.

Според него не е възможно някой да пострада от кабелите без да се опитва да ги краде и да ги реже. "Те са на височина 5,6 метра. Повече, отколкото е висок влакът", допълни Спасов.
Запитан дали в този район се наблюдават чести опити за кражба, Спасов отговори, че е имало много тежки посегателства в района около Казичене, след това и няколкократни около Курило и Илиянци.

От пресцентъра на МВР уточниха за Дир.бг, че все още не разполагат с информация за причината за инцидента.

*Текстът е актуализиран към 17.30 ч.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини