Гришо с най-големия успех в кариерата си: Титла на Чалънджър!

Григор Димитров постигна най-големият успех в кариерата си, печелейки за първи път турнир от сериите Чалънджър, след като в среща от финалния двубой на състезанието с награден фонд 30,000 евро в Женева се наложи с 6-2 4-6 6-4 над поставения под №3 Пабло Андухар (№118 в ранглистата).

Младият българин изоставаше с 0-3 в решителната трета част, но показа шампионски дух, достигна до пълен обрат и след много борба се поздрави с крайния успех, предаде tenniskafe.com.

Това бе и седми спечелен финал за Гришо от общо седем изиграни при мъжете, но до този момент хасковлията имаше титли само от фючърси, а след днешната си победа вече спечели и такава на чалънджър турнир.

Двубоят започна добре за българина, който поведе с 2-0, но последва силен период за Андухар и равенство за 2-2. В този момент мощните и дълбоки удари на Гришо отново заработиха, бомбеният сервис му носеше поредица от лесно спечелени точки, а няколко впечатляващи минаващи удара предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Всичко това доведе до преднина от 5-2 в негова полза, когато Григор получи сетбол, последва красив печеливш ретур по правата и сет аванс за Гришо.

При 2-1 във втората част се стигна до страхотно разиграване, завършило с топката на линията в полето на българина и съдията трябваше да слезе от стола, за да провери белега. В този момент Гришо напомни за шоу-изпълненията на Марат Сафин, препречи пътя на съдията, "побутна" го леко и му посочи обратно пътя към съдийския стол, предизвиквайки отново бурни аплодисменти на швейцарската публика.

Ключовият момент във втория сет бе в седмия гейм, когато Григор отрази точка за пробив, но малко по-късно се стигна до нова, първата ни ракета изкара форхенда си в аут и Пабло Андухар поведе с 4-2. До края на втората част испанецът запази преднината си и след стабилен сервис гейм изравни за сет на сет.

В решителната трета част спадът в представянето на хасковлията продължи, а в същото време испанецът показваше все по-добра игра, което доведе до преднина от 3-0 в негова полза. И когато изглеждаше, че краят на мача е близо, Григор Димитров показа шампионски характер и страхотна воля за победа, върна двата пробива, поведе с 4-3, а при 5-4 испанецът сервираше за оставане в мача.

Добрата игра на 19-годишният българин му донесе три поредни мачбола, първият от които Гришо пропусна, но последва печеливш минаващ удар и след над два часа битка Григор Димитров спечели първа в кариерата си титла на турнир от сериите чалънджър.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини