Григор на полуфинал в Женева

Григор Димитров изигра поредния си силен мач на чалънджъра в Женева с награден фонд 30,000 евро, побеждавайки с 6-1 6-4 Лоран Рошет в среща от четвъртфиналите.

Гришо имаше проблеми в самото начало на двубоя, когато в първия си сервис гейм трябваше да отрази две точки за пробив, но отново показа железни нерви в напрегнатите моменти, задържа подаването си, а малко по-късно вече водеше с 3-0, предаде Tenniskafe.com.

Французинът намали на 1-3, но последва нов силен период за първата ни ракета, в който Григор демонстрира отново мощния си сервис, а от основната линия се редуваха красиви уинъри както от форхенд, така и от бекхенд и след само 22 минути игра хасковлията поведе със сет аванс.

Във втората част настъпи леко отпускане в играта на Гришо, а при 2-3 допусна и няколко грешки от бекхенд, които доведоха до пробив и преднина от 4-2 в полза на французина.

Това изглежда само раздразни младият българин, който още в следващия гейм след страхотна защита успя да върне пробива, а при 3-4 последваха два гейма, в които Гришо даде само една точка на противника си. Стигна се до ситуация, в която при 5-4 Григор сервираше за мача, Рошет получи две възможности да изравни за 5-5, но Димитров отново показа здрави нерви и след ас по правата успя да сложи край на спора в този двубой.

В опит да се класира за първи път на финал на турнир от сериите Чалънджър Григор Димитров ще срещне бившият №1 при юношите Жонатан Ейсерик (№356 в света) или Давид Гофен (№301), които играят в момента.

С достигането си до полуфиналите Гришо си осигури 29 точки за ATP ранглистата, които ще го изкачат с около 25 места до приблизително №220, което ще е и негово най-добро класиране в кариерата. При нов успех хасковлията ще добави още 19 точки и ще достигне до №210 в ранглистата.

Мачът на Григор Димитров от полуфиналите на чалънджъра в Женева ще се играе днес и ще започне след края на двубоя между Ерик Продон и Пабло Андухар, които ще излязат на корта от 15,00 ч.българско време. Срещата отново ще бъде на централния корт, на който има уебкамера и ще може да се проследи на живо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини