Bugatti Vayron Super Sport 16.4 е най-бързият сериен автомобил

Bugatti представи официално лимитирана версия Veyron 16.4 Super Sport. Според компанията тя ще е по-бърза, по-лека и по-мощна. Изработена е изцяло от карбон. Veyron 16.4 Super Sport се задвижва от 16-цилиндров турбо двигател, произвеждащ 1200 к.с., или със 199 повече от стандартния модел.

След провелите се тестове през изминалия уикенд близо до Волфсбург, немските инженери от VW Group съобщиха, че колата е достигнала максимална скорост от 434,211км/ч.

За сравнение световният рекорд до този момент за максимална скорост е 431 км/ч. За по-голяма безопасност и преди всичко за протекция на гумите максималната скорост на модела ще бъде ограничена до 415 км/ч. За сравнение стандартният Veyron достига максимална скорост от 407 км/ч.

Инженерите на Bugatti са оптимизирали 16-цилиндровия 8-литров агрегат, като са монтирали четири по-големи турбо компресора и по-голям интеркулер. Благодрение на това освен мощността от 1001 на 1200 к.с., и въртящият момент е нараснал съответно от 1250 до 1500 Нм.

Окачването също е подобрено, монтирани са нови пружини, по-силни стабилизатори и нови амортисьори. От компанията твърдят, че страничната сила при ускорение на Super Sport ще достига 1,4G, което при стандартния Veyron е 1,25G.

Моделът е получил и по-аеродинамичен оптичен пакет. На покрива са добавени два въздуховода, точно над двигателя, които освен за въздушния поток се грижат и за охлаждане на двигателя. Задната броня също е нова, в нея са интегрирани двоен дифузьор и централно разположена двойна изпускателна система.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини