Prince: С интернет е напълно свършено!

Музикалната суперзвезда Prince отдавна е известен с необичайната си непоносимост към световната мрежа.

Сега обаче той заяви, че никога няма да позволи на музикалните онлайн магазини да продават творчеството му: "Те ще изчезнат съвсем скоро, защото вече не са модерни", а и "Самите фенове предстои да се отдръпнат сериозно от интернет".

"С интернет е напълно свършено. Не виждам защо трябва да давам моите песни на iTunes или някой друг", заяви категорично Prince.

"Интернет е като MTV. На времето MTV беше нещо `яко`, но след това стана вече отживелица. Всички тези компютри и дигитални джаджи не са добри. Те просто пълнят главата ти с разни числа, а това не може да е добре за теб", уточни звездата.

Prince е един малцината музиканти, който през годините старателно се бори да опази песните си "офлайн". През 2007 година той дори заведе дело срещу YouTube.com и eBay.com, твърдейки, че "Те са напълно способни да филтрират порно и педофилско съдържание, но в същото време избират да не филтрират незаконното музикално и филмово съдържание, които са в основата на техния бизнес успех".

Любопитно е, че изпълнителят, който усърдно "почиства" всякакви фенски сайтове в интернет, използващи негови снимки и други материали, през 2007 година дори осъди майка, качила любителско видео на детето си, танцуващо под звуците на песен на Prince.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини