Sony Ericsson подготвят новия Shakira

Докато Sony Ericsson Xperia X10 може да изглежда прекалено голям за някои потребители (с дължина от 120мм), то Xperia X10 Mini пък е прекалено малка за други. Решението на този проблем е нов модел на Xperia с усреднени размери, който ще бъде базиран на ОС Android. Може би именно това е новият Sony Ericsson Shakira, който вече се появи в Китай - където бе забелязан и нов смартфон на фирмата с 5-инчов дисплей и QWERTY клавиатура.

За съжаление, все още няма подробна информация за характеристиките на новия смартфон, но при положение, че той е кръстен на известната певица Shakira, най-вероятно това ще бъде музикален модел, зареден със ексклузивно съдържание. И по това предположение не липсват съмнения, тъй като описаните дотук функции би трябвало да са част от евентуалното Walkman Android устройство, за което се говори напоследък, а не от поредната модификация на Xperia.

Разбира се, винаги съществува вероятността Shakira да е просто кодово име и истинското наименование на устройството, което ще бъде лансирано чак през есента, да е съвсем различно. Да се надяваме поне, че то ще работи под новата версия на мобилната платформа Android - Froyo... (и качеството на изработката му ще е по-добро например от Vivaz, който стана общоизвестен с употребата на тиксо в сглобката). Фирмата има голяма нужда от функционален и достатъчно масов смартфон, който да й върне сериозно поизгубения имидж на сериозен играч на пазара...

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини