Как да си изберем шапка?

Според психологическо проучване колкото по неуверена е жената в себе си, толкова по-малка или направо нищожна е вероятността тя да сложи шапка. Всъщност разнообразието в моделите днес може да задоволи и най-капризната дама.

1. Така например, високата шапка зрително увеличава ръста, а такава с широка периферия прави силуета по-слаб. Ако си сложите подобен аксесоар, чиито краища стигат до нивото на очите, ще придадете загадъчност на цялото си излъчване и всички погледи щебъдат приковани към вас. Не забравяйте, че за всяка шапка си има място и време, кога да се носи.

2. Най-важното, което трябва да запомните е, че каквото и да диктува модата, шапките се избират на първо място спрямо формата на лицето и фигурата, след това според дрехите, в съчетание с които ще се носи, и едва тогава спрямо тенденциите. Как да изберете перфектната шапка за себе си?

3. Ако сте с идеални пропорции, имате голям избор - тесните шапки ще подчертават най-добре вашите преимущества, а актуалните за този сезон големи периферии ще ви придадат шармантен вид.

4. Ако сте с кръгло лице, ще можете да сте напълно в крак с модата, защото най-подходящи за вас са именно шапките с огромни периферии.

5. Ако лицето ви е издължено и слабо, купете си малка шапка или такава с тясна периферия. Бейзболните шапки ви отиват, но, ако държите да следвате актуалните предложения за сезона, си вземете шапка тип "сафари".

6. Няма форма или големина на лицето, които да не изглеждат добре с барета. Тя е универсална и наред с това е подходяща както за официални събития, така и за разходка в парка.

7. За дамите с квадратни или ъгловати лица е подходящ опростеният, почти мъжки фасон на шапките. Най-модният начин за носенето им е да падат леко на челото.

8. Много слабите жени трябва да избягват големите периферии. При тях козирката на шапката не бива да е по-голяма от ширината на раменете. Нисичките, но по-пухкави дами пък не бива да слагат малка шапка.

9. Когато сте в магазина за шапки, основно правило при избора на този аксесоар е да се огледате в цял ръст, за да разберете дали ви отива, тъй като често се случва лицето да е подходящо за дадения модел, но той да прави фигурата по-пълна или непропорционална.

Източник: arenabeauty.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини