Пускането на iPhone 16 ще бъде преломен момент за Apple и ще върне продажбите в Китай към растеж

Официалната статистика на Apple за първото тримесечие относно приходите от продажби на смартфони в Китай влезе в известно противоречие с данни от източници на трети страни, но ръководството на компанията настояваше, че тя е отбелязала ръст на местния пазар. 

Сега анализаторите на Wedbush смятат, че предстоящият през есента дебют на iPhone 16 ще обърне ситуацията към увеличаването на търсенето на смартфони на Apple в Китай.

Според експертите на Wedbushвторото тримесечие ще бъде последният период за Apple, според чиито резултати обемът на доставките на iPhone в Китай ще намалява. През третото тримесечие, в края на което може да бъде насрочен дебютът на серията iPhone 16 търсенето на смартфони на Apple трябва да се върне към растеж, и то не само в Китай. Представителите на Wedbush повишиха прогнозата си за цената на акциите на компанията до 275 долара, като текущата котировка е около 225 долара.

Оптимизмът на инвеститорите беше подсилен от съдържанието на презентациите на Apple на конференцията за разработчици WWDC 2024, проведена миналия месец. На нея компанията демонстрира намеренията си да интегрира технологии с изкуствен интелект в своята софтуерна екосистема. Ако анонсът на смартфоните от фамилията iPhone 16 бъде фокусиран върху тези функции, това ще създаде сериозно търсене на тези устройства по света, смятат от Wedbush.

Броят на използваните устройства с iOS в световен мащаб достига 2,2 млрд. броя, от които на iPhone се падат около 1,5 млрд. броя. Според Wedbush през следващите 6 или 12 месеца разработчиците на приложения ще представят стотици софтуерни решения, насочени към тази екосистема, които ще използват функции с изкуствен интелект и ще подхранват интереса към новите смартфони на марката.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини