Момичетата на „Компас“ отново са държавни шампионки по спортно ориентиране

  Момчетата до 14 г. на Клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ Хасково отново са държавни шампиони в дисциплината щафета. След сребърните медали в началото на годината от ски-ориентирането, те се окичиха със златните отличия по колоориентиране.

  Състезанието се проведе край Казанлък от 14 до 16 юни.

  В държавното първенство по колоориентиране се включиха 300 състезатели.

  На първи пост Димитър Гълъбов премина сигурно трасето и предаде щафетата на четвърта позиция на Даниел Йорданов, който увеличи оборотите и пристигна втори на смяната. Щафетата на трети пост пое Никола Делчев, който не остави никакви шансове за противниците по дистанцията и финишира с аванс от повече от 6 минути.

  Щафетата ни на девойките до 20 години също имаше шанс за медали, след като на първите два поста твърдо стоеше на второ място, но в края на дистанцията остана четвърта, което е много добро постижение.

  Успех постигна и първата щафета в категорията „Мъже Елит“, която се класира на 11-то място от 28 участващи отбора. В първите два дни на първенството се проведоха двете индивидуални дисциплини спринт и дълга дистанция в околностите на с. Горно Черковище, община Казанлък.

  В петък след проливен дъжд времето се проясни и състезателите стартираха в надпреварата на дисциплината спринт с дължина на маршрути от 5 км до 12 км в зависимост от възрастта. В нея се децата от Клуба Мартин Кущилев до 12 г. и Никола Делчев до 14 г. постигнаха най-добри резултати и се наредиха в десетките. В съботния ден бяхя дългите дистанции от 9 км до 30 км за различните възрасти в пресечен терен.

  В този ден се отличиха Димитър Гълъбов 14 г., Мирела Миткова 12 г. и Дияна Янева 20 г., които намериха място между първите осем в красирането.

  Наред с децата и юношите се състезаваха и по-възрастните състезатели във ветеранските групи. Нашите ветерани бяха сред най-добрите като Николай Попов, Делчо Йорданов и Николай Стилев намериха място между първите шест, а Петър Стратиев „М50“ бе първи и на двете дистанции и завоюва две златни отличия.

  Доайенът на клуба Тодор Стратиев се класира втори на спринта при най-възрастните състезатели до 75 г., и бе отличен и с почетен плакет от Федерацията по случай своя юбилей.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини