Елиф от „Славейков“ с нов голям успех в радиоконкурс на БНР

Елиф от „Славейков“ с нов голям успех в радиоконкурс на БНР

10-годишната Елиф Али от СУ „П.Р. Славейков“ – Кърджали, с пореден литературен успех – тя е един от лауреатите на 41-то издание на най-стария и авторитетен конкурс у нас за литературни произведения, написани от деца, организират от програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Това означава, че в следващите седмици и месеци в ефира на радио „Христо Ботев“ ще звучат нейни авторски творби – стихове и приказки.

В конкурсната надпревара участват ученици от цялата страна на възраст до 16 години. Малките творци представят свои авторски творби в различни литературни жанрове – приказки, разкази, стихотворения, гатанки, новели, повести, пътеписи и пиеси. Всяка година през него преминават творби на над 300 деца, не само от България, а и на българчета, живеещи извън пределите на страната (Молдова, Украйна, Бесарабия, Западните покрайнини, Германия, Австрия, САЩ). Елиф се включи с едно от своите стихотворения „На България“ и с две приказки – „Моето пътуване из вълшебни страни“ и „Приказка за едно необикновено дърво“.

По регламент журито на Националния конкурс за детско литературно творчество "Искри" 2024 избира 20 финалисти, без да определя първо, второ или трето място, а най-добрите творби ще бъдат представени в директно предаване в ефира на програма "Христо Ботев", както и в националните и регионалните програми, и в сайтовете на БНР.

Тази година церемонията по награждаването ще се състои на 23 юни в сградата на БНР на бул.“Драган Цанков“ № 4 в столицата.

Припомняме, че Елиф Али, макар е само в трети клас, е носител на няколко национални и международни награди от литературни конкурси. Неин класен ръководител е г-жа Екатерина Бакърджиева, а творчески наставник е Божидара Ангелова – поет и писател. Елиф също свири на пиано и танцува в детския танцов състав за народни танци към Дом на културата – Кърджали, а също и рисува хубаво, участва във всички училищни състезания, олимпиади и конкурси по всички учебни дисциплини и печели призови места.

Въпреки ваканцията и летните жеги Елиф се подготвя за участие в следващи творчески предизвикателства и конкурси. Да ѝ пожелаем успех!

Теодора ТЕНЕВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини