Предприемачески дух и вдъхновение изпълниха СУ „Й. Йовков“

На 21.05.2024г. предприемачески дух и вдъхновение изпълниха СУ „Й. Йовков“, където екипите от 10. и 11. клас  профил „Предприемачески“ с интензивно изучаване на английски и немски език  представиха своите иновативни интегрирани задания на открита публична защита. Проявата е заключителна инициатива по НП „Иновации в действие“ на МОН.

Чрез менторството, контактите и насоките на ръководителя- госпожа Галина Попова, младите предприемачи показаха, че са  достойни проактивни хора на България, готови да развиват своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси.

Отборите представиха своите предприемачески проекти и защитиха идеите си на български, английски и немски език пред г-жа Ангелина Костова - началник на РУО- Кърджали, г-жа Людмила Чаушева - директор на училището, г-н Стоян Георгиев – зам.-директор, учители, ученици и родители.

От изявите стана ясно, че учениците са  работили на максимални обороти, за да представят  своите проекти в най-завършен вариант, което провокира възхитата и аплодисментите на гостите.  Те бяха  впечатлени от всеки един от предприемаческите проекти, които варираха отпроизводството под юридическа форма – едноличен търговец, разнообразни работещи модели на екологосъобразен бизнес – производство на екопелети, гъба от морска пяна, етерични лечебни масла, здравословен хляб от овес, кутия от бамбук и производство на екопанели до издаване на тематичен брой на периодично издание /списание/ на социално-икономическа тематика -списания за фолклор и култура,  за еколотичен туризъм, за реставрация и възстановяване на знакови исторически обекти и български светини, за световното и българско кино.

Г-жа Попова,  изрази удовлетвореността си от представянето на екипите и подчерта, че  зад всяка изява стои отлична екипна работа с преподавателите по чужди езици и информационни технологии.

Госпожа Костова поздрави Директора на училището за създадените благоприятни условия за изяви на учениците, също и г-жа Попова за провокирания интерес у подрастващите към предприемаческата дейност. За нея учениците са достойни бизнес предприемачи, готови да се развиват не само на територията на област Кърджали, но и извън нея.

„Горда съм, че съм Директор именно на такива ученици, които търсят, опитват и успяват, които потвърждават истината, че предприемачите се създават, а не се раждат.“ – каза в обръщението си г-жа Чаушева.

В края на срещата част от момичетата, участници в събитието, представиха и друга сфера, в която се развиват, а именно фолклорната музика. Под ръководството на г-жа Гинка Матева те изпълниха народната песен „Слънчице, мило мамино“ като двугласно изпълнение.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини