Питър Джаксън ще работи по нови филми, базирани на "Властелинът на пръстените"

Когато говорим за световете, създадени от Дж. Р. Р. Толкин, можем да говорим единствено с възхищение и огромна доза респект. Нещо, което като че ли убягна на последната телевизионна адаптация по "Властелинът на пръстените", създадена за Amazon.

Затова пък трилогията на Питър Джаксън - за голям екран се отнесе с нужното уважение към творбата на Толкин и се сдоби не само с няколко Оскара, но и с многогодишната любов на феновете.

Последните имат голям повод за радост, защото Warner Bros. съобщиха на конференция на 9 май, свързана с финансовите им резултати за първата четвъртина на 2024 г., че отново ще работят по филми, базирани на "Властелинът на пръстените".

При това ще го направят с Питър Джаксън. Проектът е в съвсем начална фаза на развитие, но е ясно, че Джаксън вече е извикал дългогодишния си сценариен екип - Фран Уолш и Филипа Бойен.

Кои точно части от трилогията ще бъдат разказани и по какъв начин за момента не е ясно, но се очаква да видим резултата от работата на Джаксън през 2026 г. Междувременно Amazon продължават да работят по цяла стрийминг вселена, базирана на творчеството на Толкин, съобщават The Hollywood Reporter.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини