В галерия „Шаренков“ подредиха изложба с непоказвани картини от фонда си

    Художествената галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково открива тази вечер в 17.30 изложба живопис, в която са включени част от реставрираните непоказвани до момента пред широка публика картини от многообразния й фонд. Сред тях има и платна на патрона на галерията.

    Изложбата е озаглавена "С поглед към съвремието", тъй като градската галерия вече разполага с ново оборудване за съхранение на експонатите си. Модерното окачване за картини и подвижните стелажи са част от придобивките.

    Те са осигурени по Програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество"", проект "Културно разнообразие в Хасково", финансиран през Норвежкия финансов механизъм на Европейското икономическо пространство.

    „Доволни сме много от новите придобивки, тъй като те са още една стъпка, която правим заедно с Община Хасково за опазване на безценните на практика творби, с които разполагаме, както и за по-доброто им представяне пред публика“, коментира директорът на галерията Татяна Форева.

    При откриването на изложбата гостите ще имат възможност да получат каталог с картини и описания към тях от фонда на галерията, както и да си изберат пъзел на някои от произведенията.

    Експозицията ще остане на разположение на зрителите до 28 април.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини