Изложба за Долче и Габана в Милано

Изложба за Долче и Габана в Милано отдава почит на италианските майстори и традиции, които ги вдъхновяват - от проблясваща рокля с кристали в зала с огледала до контрастните цветове на сицилианската керамика, предаде АФП.

Изложбата „От сърцето до ръцете: Долче и Габана“, която може да бъде разгледана от 7 април до 31 юли на няколко етажа в пищния „Палацо Реале“, е първата, посветена на едно от най-успешните партньорства в историята на модата.

Доменико Долче и Стефано Габана се запознават в Милано в началото на 80-те години на миналия век. Те основават консултантска фирма за дизайн, а след това и собствена марка през 1985 г.

И все пак идентичността на марката не идва от столицата на модата Милано - родния град на Габана, а от сицилианското наследство на Долче, което я отличава от съперниците им в луксозния сектор.

В една от залите на „Палацо Реале“ многоцветна рокля, украсена с пискюли, е изложена сред предмети от сицилианската занаятчийска традиция, която я е вдъхновила, като керамиката майолика и изрисувани каруци.

Други зали отдават почит на италианските традиции - от църковните мозайки до операта. Рокли с кристали напомнят за венецианското стъкларство в зала с огледала и разкошен полилей.

Изложбата „е открито любовно писмо към италианската култура“, източник на вдъхновение за двамата дизайнери, пишат организаторите в прессъобщение. Тя „проследява изключителните им творчески процеси - от сърцето, където се раждат идеите, до ръцете, които им дават форма“.

След Милано изложбата ще потегли на международно турне.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини